WhatApp Destek Telefon ile Ara

Şişen batarya nereye atılır

Şişen batarya nereye atılır

Akıllı telefon kullanıcıları tarafından firmamıza sıkça sorulan sorulardan bir tanesi de “Şişen batarya nereye atılır?” sorusudur. Bu sorunun cevabını verdikten sonra da bazı önemli bilgi paylaşımlarında bulunacağız.

Şişen batarya nereye atılmalıdır

Elinizde şişmiş bir batarya mevcut ise mutlaka geri dönüşüme gönderilmelidir. Bunun sağlayan araçlar ise atık pil toplama kutularıdır.

Genellikle okullarda, marketlerde, sitelerde ve belediyelerin belirlediği bazı alanlarda atık pil toplama kutularına ulaşabilirsiniz.

Şişen bataryayı ne yapmalıyız

Bu sorunun cevabını neler yapmamalıyız olarak verebiliriz. Öncelikle şişen bataryayı kesinlikle delmeyin. Havasını almak ya da içinde ne olduğunu öğrenmek için delme ya da kesme işlemi yaparsanız eğer içerisindeki kimyasalın havadaki oksijen ile tepkimeye girmesinden dolayı batarya yanması meydana gelebilir.

  1. Şişen bataryayı atık pil kutularına atın.
  2. Şişen bataryayı kesinlikle delmeyin.
  3. Şişen bataryayı kesinlikle buzdolabına koymayın.

Bataryanın içerisinde enerji mevcut ise şişmiş bataryada delerseniz patlama yaşanma riski bulunmaktadır. İçerisinde bulunan karışımlar da solunum yollarınızı etkileyebilir.

Şişmiş batarya videosu

Teknik servisimize batarya şişmesi ile gelen bir telefonun ne hale geldiğini ve yaşanılan sorunun nasıl çözüme kavuşturulduğunu aşağıdaki video ile izleyebilirsiniz.

Şişmiş batarya değişim videosu

Atık piller hakkında bazı bilgiler

Atık piller hakkında bilmek isteyebileceğiniz bazı bilgileri bir araya getirdik. Atık pil toplama kutularının neden çok değerli olduklarını ve bilinçli davranış sergilendiğinde nelerin önüne geçilebileceğini aşağıdaki maddelerden anlayabilirsiniz.

  1. Atık pillerin içerisinde bulunan kimyasal ve metaller, insana, çevre, canlıya ve doğaya zarar verebilir.
  2. Atık pilleri götürebileceğiniz yerler: Eczane, Ulusal Market Zinciri, Araç Muayene İstasyonu, Teknoloji Marketleri ve Belediye Binaları
  3. Atık pilleri toplamada yetkili birim TAP’dır. Piller ücretsiz olarak toplanır ve toplanması için özel hizmetler sunulur. Mesela pil toplama kutularının talep üzerine ücretsiz verilmesi.
  4. Atık pilleri geri dönüştürülebilme imkanı vardır.
  5. Atık piller radyoaktif metaller içermezler. Bu sebeple radyasyon yaymazlar.
  6. Şarj işlemlerinin oda sıcaklığında yapılması verimliliği arttırır.
  7. Akmış piller kesinlikle çıplak elle tutulmamalıdır.

Şişmiş batarya nereye atılır konusu hakkında bilgi paylaşımında bulunduk. Aklınızda bulunan bütün soruları sorabilir ya da eklemek istediklerin mevcut ise yorum alanından yazabilirsiniz.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

WhatsApp Destek
Merhaba. Buradan WhatsApp numaramıza yazabilirsiniz.